Candát po burgundsku
Suroviny
- 800 g Candát obecný
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Slanina vepřová
- 10 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Rajčata
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 4 ks Sardelové řezy
- 1 stroužek Česnek
- 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 28 g
- Sodík 2018 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 75.7 mg
- Draslík 537.8 mg
- Vláknina 4045.5 mg
- Vitamín A 4045.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné porce ryby prošpikujeme sardelovými řezy a necháme 20 minut marinovat.
-
2
Marinádu připravíme z citronové šťávy, soli a mleté papriky.
-
3
Marinované porce obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných bílcích a osmažíme je na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.
-
4
Okapané ryby vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Většinu oleje po smažení slijeme, přidáme kousek másla a osmahneme na něm nakrájenou slaninu. Přimícháme nakrájenou cibuli a papriku. Nakonec přidáme oloupané, nakrájené rajče. Osolíme a okořeníme špetkou papriky a česnekem.
-
5
Směs nalijeme na ryby, přidáme rozšlehanou smetanu a necháme asi 10 minut dojít v troubě.