Španělský telecí ořech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 17 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 169.8 mg
- Draslík 507.5 mg
- Vláknina 2737.6 mg
- Vitamín A 2737.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý a odblaněný telecí ořech osolíme a obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s olejem a ve strouhance.
-
2
Maso vložíme do pekáčku s rozpáleným máslem a olejem a za častého polévání pečeme asi 1 1/4 hodiny.
-
3
Upečené maso nakrájíme na plátky, urovnáme na mísu a obložíme plátky citronu a petrželkou.