Španělský telecí ořech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Olej stolní
  • 1000 g Telecí ořech
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 hrnek Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 169.8 mg
  • Draslík 507.5 mg
  • Vláknina 2737.6 mg
  • Vitamín A 2737.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý a odblaněný telecí ořech osolíme a obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s olejem a ve strouhance.

  • 2

    Maso vložíme do pekáčku s rozpáleným máslem a olejem a za častého polévání pečeme asi 1 1/4 hodiny.

  • 3

    Upečené maso nakrájíme na plátky, urovnáme na mísu a obložíme plátky citronu a petrželkou.

Komentáře k receptu