Skopové karí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Skopová plec
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Hrozinky
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.0625 l Víno bílé
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • 0.5 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 23.8 mg
  • Draslík 293.7 mg
  • Vláknina 4156.5 mg
  • Vitamín A 4156.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a krátce opečeme na másle. Maso vyjmeme.

  • 2

    Na vypečené šťávě osmahneme jemně nakrájenou cibuli a očištěnou, nastrouhanou zeleninu. Přidáme omyté, na kousky nakrájené jablko, nasekané rozinky a karí koření. Vše zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme kyselou smetanou, vývarem a osolíme. Nakonec přidáme česnek a omáčku asi 15 minut povaříme.

  • 3

    Opečené maso vložíme do omáčky a pomalu dusíme doměkka. Pokrm dochutíme vínem, maso upravíme do středu mísy a obložíme dušenou rýží.

Komentáře k receptu