Skopové karí
Suroviny
- 600 g Skopová plec
- 100 g Zelenina kořenová
- 1 kávová lžička Hrozinky
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 1 ks Jablka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.0625 l Víno bílé
- 0.125 l Zakysaná smetana
- 0.5 šálek Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 46 g
- Sodík 331 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 23.8 mg
- Draslík 293.7 mg
- Vláknina 4156.5 mg
- Vitamín A 4156.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a krátce opečeme na másle. Maso vyjmeme.
-
2
Na vypečené šťávě osmahneme jemně nakrájenou cibuli a očištěnou, nastrouhanou zeleninu. Přidáme omyté, na kousky nakrájené jablko, nasekané rozinky a karí koření. Vše zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme kyselou smetanou, vývarem a osolíme. Nakonec přidáme česnek a omáčku asi 15 minut povaříme.
-
3
Opečené maso vložíme do omáčky a pomalu dusíme doměkka. Pokrm dochutíme vínem, maso upravíme do středu mísy a obložíme dušenou rýží.