Vídeňské houbové karbanátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 40 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 158.9 mg
- Draslík 172.6 mg
- Vláknina 2385.9 mg
- Vitamín A 2385.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, drobně nakrájené houby s nasekanou petrželkou podusíme na másle doměkka. Odstavíme z ohně, přilijeme smetanu rozkvedlanou se žloutky, přidáme sardelovou pastu, podle potřeby přisolíme a vše zahustíme nastrouhaným rohlíkem.
-
2
Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme karbanátky. Obalujeme je v rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Smažíme je obvyklým způsobem.
-
3
Hotové karbanátky necháme okapat na papírových ubrouscích.
-
4
Podáváme s bramborami nebo s bramborovou kaší.