Krupicový nákyp s višněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr krupice
  • 0.5 ks Citrony
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 0.5 kg Višně
  • 0.5 kg Krupice dětská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1119 kcal
  • Sacharidy 131 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 125 g
  • Cholesterol 287.8 mg
  • Draslík 312.5 mg
  • Vláknina 5175 mg
  • Vitamín A 5175 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mírně osoleného mléka vsypeme krupici a uvaříme kaši. Rozprostřeme ji v míse a necháme vychladnout.

  • 2

    Utřeme máslo, cukr a žloutky do pěny, přidáme citronovou kůru a po částech vmícháme kaši. Nakonec lehce přimícháme pevný sníh z bílků a vypeckované višně.

  • 3

    Nákypovou formu vymastíme, vysypeme strouhankou a naplníme směsí.

  • 4

    Pečeme zvolna asi 35 minut.

Komentáře k receptu