Boloňské špagety po česku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 40 g Olivy černé
  • 60 g Paprika červená
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 130 g Sýr Feta
  • 500 g Omáčka rajčatová
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 500 g Mleté kuřecí maso
  • 400 g Špagety
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 822 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1882 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 119.8 mg
  • Draslík 854.5 mg
  • Vláknina 8290 mg
  • Vitamín A 8290 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kolečka nakrájené pórky, kostičky papriky a drcený česnek opékáme na oleji při střední teplotě asi 2 minuty dozlatova.

  • 2

    Přidáme mleté kuřecí maso a zprudka je opékáme asi 3 minuty. Necháme odpařit všechnu tekutinu, případné hrudky rozmačkáme vidličkou.

  • 3

    Přidáme rajčatovou omáčku, tymián a rozmarýn, přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku 5 minut zredukujeme. Vmícháme do ní olivy a podle chuti přisolíme.

  • 4

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme. Upravíme je na talíře a navrch nalijeme omáčku s masem. Na závěr pokrm posypeme rozdrobeným sýrem feta, ozdobíme snítkou čerstvého tymiánu nebo rozmarýny a servírujeme.

Komentáře k receptu