Boloňské špagety po česku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 822 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1882 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 119.8 mg
- Draslík 854.5 mg
- Vláknina 8290 mg
- Vitamín A 8290 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.2 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kolečka nakrájené pórky, kostičky papriky a drcený česnek opékáme na oleji při střední teplotě asi 2 minuty dozlatova.
-
2
Přidáme mleté kuřecí maso a zprudka je opékáme asi 3 minuty. Necháme odpařit všechnu tekutinu, případné hrudky rozmačkáme vidličkou.
-
3
Přidáme rajčatovou omáčku, tymián a rozmarýn, přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku 5 minut zredukujeme. Vmícháme do ní olivy a podle chuti přisolíme.
-
4
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme. Upravíme je na talíře a navrch nalijeme omáčku s masem. Na závěr pokrm posypeme rozdrobeným sýrem feta, ozdobíme snítkou čerstvého tymiánu nebo rozmarýny a servírujeme.