Makaronky s rajčaty, paprikou a sýrem
Suroviny
- 100 g Těstoviny Penne
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Cibule lahůdková
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2.5 l Voda pitná
- 1.5 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Pancetta
- 0.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 8 g
- Sodík 803 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 6270 mg
- Draslík 460.3 mg
- Vláknina 6771 mg
- Vitamín A 6771 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pánve na rozehřátý olej dáme pokrájenou lahůdkovou cibulku, krátce ji orestujeme, přidáme omytá pokrájená rajčata a restujeme je společně další minutu. Pak přidáme omyté, na proužky pokrájené papriky, z kterých jsme odstranili jadřince, utřený česnek, sůl, pepř a směs promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka přibližně 7 minut. Přimícháme jemný kečup a zamícháme omyté, potrhané lístky čerstvé bazalky.
-
2
V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme do ní malé makaronky (penne) a uvaříme je podle návodu 7 minut al dente. Poté je scedíme a necháme okapat.
-
3
Těstoviny v míse promícháme s rajčatovou směsí, pak je rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným italským sýrem pancettou a podáváme.