Makaronky s rajčaty, paprikou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Těstoviny Penne
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Cibule lahůdková
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Pancetta
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 803 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 6270 mg
  • Draslík 460.3 mg
  • Vláknina 6771 mg
  • Vitamín A 6771 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pánve na rozehřátý olej dáme pokrájenou lahůdkovou cibulku, krátce ji orestujeme, přidáme omytá pokrájená rajčata a restujeme je společně další minutu. Pak přidáme omyté, na proužky pokrájené papriky, z kterých jsme odstranili jadřince, utřený česnek, sůl, pepř a směs promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka přibližně 7 minut. Přimícháme jemný kečup a zamícháme omyté, potrhané lístky čerstvé bazalky.

  • 2

    V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme do ní malé makaronky (penne) a uvaříme je podle návodu 7 minut al dente. Poté je scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Těstoviny v míse promícháme s rajčatovou směsí, pak je rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným italským sýrem pancettou a podáváme.

Komentáře k receptu