Linguine s telecími závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 18 g
- Sodík 509 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 25.5 mg
- Draslík 573.2 mg
- Vláknina 6522 mg
- Vitamín A 6522 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 108.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnuté telecí řízky vysušíme papírovým ubrouskem, potřeme olivovým olejem a mezi 2 kousky průhledné fólie rozklepeme paličkou na stejně silné plátky.
-
2
Očistíme špenát, po umytí blanšírujeme v mírně vroucí osolené vodě. Po slití přes síto zchladíme a dáme stranou vykapat. Oloupeme česnek a nasekáme na drobné kousky. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Okapaný špenát vymačkáme, nasekáme nahrubo a dáme na řízky, které dále posypeme mozzarellou, česnekem, pepřem a solí.
-
3
Poté řízky zavineme, pevně zabalíme do alobalu a po zajištění konce fólie pošírujeme ve vroucí vodě asi 15 minut.
-
4
Nakrojíme slupku rajčat křížem, přelijeme vařící vodou a po zchladnutí oloupeme. Rozkrojíme rajčata na čtvrtky, odstraníme semínka a zbytky po stopkách. Zbývající dužinu nakrájíme na menší kousky a podusíme na rozpáleném oleji asi 3 minuty, poté osolíme a opepříme.
-
5
Přivedeme ve velkém hrnci k varu osolenou vodu a uvaříme těstoviny na skus podle návodu na obalu. Slijeme přes síto, dáme zpět do hrnce a smícháme s dušenými rajčaty. Dáme na talíře a přidáme vybalený telecí závitek. Na závěr ozdobíme několika lístky bazalky.