Penne s cibulkou a salámem
Suroviny
- 500 g Rajčata
- 200 g Salám měkký
- 50 g Sýr Parmezán
- 700 g Sýr Provolone
- 400 g Těstoviny Penne
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Rozmarýn čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 0.01 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1209 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 62 g
- Sodík 2544 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 158.8 mg
- Draslík 768.4 mg
- Vláknina 4558.8 mg
- Vitamín A 4558.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na proužky a stroužky česneku pomocí lisu na česnek prolisujeme. Salám nakrájíme též na proužky a sýr provolone na nudličky.
-
2
Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a dosklovita ji osmažíme. K cibuli přidáme prolisovaný česnek, salám, promícháme a krátce osmažíme. Vše podlijeme vínem a na silném ohni necháme vyvařit.
-
3
Rajčata omyjeme a na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme, zbavíme jadýrek a dužinu pokrájíme na kostičky. Nakrájená rajčata přidáme na pánev. Dochutíme rozmarýnem, solí a pepřem. Vše dusíme na mírném ohni cca 30 minut. Poté přidáme do omáčky nakrájený sýr a necháme ho roztavit. Omáčku odstavíme. Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Na struhadle nastrouháme parmezán. Těstoviny přidáme na pánvičku k salámu a rajčatům. Vše promícháme a 1-2 minuty na mírném ohni prohřejeme. Přidáme 1/2 parmezánu. Hotové těstoviny upravíme na talíře, posypeme zbytkem parmezánu a podáváme.