Penne s krabem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1111 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 765.8 mg
- Vláknina 3345 mg
- Vitamín A 3345 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné kraby uvaříme ve vodě, vložíme loupaná rajčata a bez pokličky vaříme asi dvacet minut. Vyndáme kraby, opatrně je rozlouskáme, aby klepeta zůstala nepoškozená, a vyjmeme z nich maso.
-
2
Na olivovém oleji osmažíme chilli, šalvěj a petrželku.
-
3
Osmahnuté koření dáme do hrnce s oloupanými rajčaty, přidáme i krabí maso a klepeta, osolíme a vaříme asi 1 hodinu (dokud nebude mít omáčka požadovanou hustotu).
-
4
Penne uvaříme „al dente" v dostatečném množství osolené vody, scedíme a ihned vložíme do hrnce s omáčkou. Přidáme máslo a podáváme na talířích posypané vydatným množstvím nadrobno nasekané petrželky.