Penne se šunkou a chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 29 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 94.8 mg
- Draslík 217.2 mg
- Vláknina 4515 mg
- Vitamín A 4515 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme chřest, konce naťě seřízneme asi 2,5 cm odspodu. Šunku nakrájíme na proužky 1 cm.
-
2
V hrnci osolíme vodu a přivedeme k varu. Hrnec umístíme na plotnu tak, aby jen ho polovina byla na ohni a druhá nikoli. Chřest dáme do hrnce tak, aby konce nebyly v půlce hrnce, která je na ohni. Zakryjeme a přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty, okapeme a zchladíme. Vychladlý chřest nakrájíme na 5 cm kousky, konečky necháme vcelku.
-
3
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme šunku a chřest, vaříme na prudkém ohni, až se vyvaří tekutina, přilijeme smetanu. Přivedeme k varu, vaříme asi 5 minut, dokud smetana nezhoustne.
-
4
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, se lžící oleje. Hotové necháme okapat, potom je propláchneme vlažnou vodou. Smícháme s omáčkou a dle chuti podáváme s nastrouhaným Parmezánem.