Spaghetti aglio e olio

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Petržel - nať
  • 0.5 ks Feferony
  • 1 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Chilli paprička sušená
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Špagety, Makarony
  • 1 ks Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 651 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 96935 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 582.7 mg
  • Vláknina 17783.5 mg
  • Vitamín A 17783.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme podle návodu na obalu v dobře osolené vodě.Oloupeme a na tenké plátky nakrájíme česnek.Petrželku (1 svazek) opláchneme,osušíme a najemno nasekáme.Jednu lžíci petrželky si dáme stranou.Feferonku (čerstvou) omyjeme,zbavíme jader a nakrájíme na tenké nudličky nebo kostičky.

  • 2

    Rozehřejeme na pánvi olej (panenský olivový)a nakrájenou feferonku na něm smažíme 2 minuty.Přidáme česnek a smažíme ještě asi 1 minutu (pozor česnek nesmí zhnědnout, aby nezhořkl).K orestované feferonce a česneku přidáme rozdrobenou sušenou chilli papričku.

  • 3

    K uvařeným špagetám přidáme petrželku, promícháme a přidáme ostatní přísady. Vše dobře promícháme, osolíme a opepříme. Na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou.

Komentáře k receptu