Lasagne s mletým kuřecím masem a mangoldem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 125 g Těstoviny Lasagne
  • 200 g Mangold
  • 150 g Mleté kuřecí maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 0.5 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1610 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 65.3 mg
  • Draslík 721.4 mg
  • Vláknina 7118.7 mg
  • Vitamín A 7118.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme cibule se stroužky česneku a pokrájíme je velmi drobně. Omyté syrové kuřecí maso (bez kůže) jemně pomeleme do mísy. Ochutíme ho solí, pepřem, mletou sladkou paprikou a mletým chilli, ještě přidáme 1/2 pokrájené cibule a česneku. Směs dobře promícháme. V pánvi rozpálíme olej a mleté kuřecí maso orestujeme za stálého míchání. Pak ho necháme vychladnout.

  • 2

    Z omytých listů mangoldu odkrojíme hrubé části se stopkami. V hrnci přivedeme k varu asi 2l vody, mangoldové listy vložíme do vroucí vody a 1 minutu je povaříme. Pak je scedíme a necháme v sítu odkapat, listy poté nakrájíme na velmi tenké proužky.

  • 3

    Troubu si předehřejeme na 190°C. V rendlíku zpěníme zbytek cibule, přidáme k němu pokrájený mangold, ochutíme ho solí, bílým pepřem, kmínem, promícháme a pod poklicí ho krátce, asi 5-6 minut podusíme. Poté ho dochutíme zbytkem česneku.

  • 4

    Do hrnce, kde jsme vařili mangoldové listy, nalijeme čistou vodu, ochutíme ji solí a přivedeme k varu. Podle návodu uvaříme plátky lasagní (vaříme je přibližně 20 minut).

  • 5

    Na dno zapékací misky poklademe za sebou 4 plátky lasagní. Pokryjeme je podušeným mangoldem, na něj rozetřeme 1/2 kuřecího masa, na maso znovu položíme 4 plátky lasagní. Toto opakujeme a ukončíme zakrytím posledních 4 plátků lasagní. Povrch plátků posypeme nastrouhaným sýrem a pekáček vložíme do středu trouby.

  • 6

    Lasagne pečeme přibližně 40-45 minut dozlatova. Porce lasagní dáme na talíře a hned je podáváme teplé.

Komentáře k receptu