Linguine - placaté špagety se zeleninou, bylinkami a sýrem
Suroviny
- 100 g Cuketa
- 50 g Sýr Eidam cihla 30%
- 100 g Špagety celozrnné
- 80 ml Poctivý zeleninový bujón
- 1 kávová lžička Olej chilli
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Cibule lahůdková
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 2.5 l Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 1 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 13 g
- Sodík 810 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 604.5 mg
- Vláknina 14711.6 mg
- Vitamín A 14711.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a omyjeme si zeleninu: lahůdkovou cibuli, pórek, mrkev, malou cuketku a malou papriku. Vše pokrájíme na tenké plátky, papriku zbavenou semínek nakrájíme na proužky. Omyté lístky čerstvých bylinek: kerblík, bazalku a rozmarýn pokrájíme nadrobno.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm orestujeme nejdříve cibulku s pórkem, postupně přidáme mrkev, cuketku a papriku, vše krátce orestujeme, ochutíme solí a bílým pepřem, přilejeme zeleninový bujón a pod pokličkou zeleninu podusíme přibližně 10-12 minut.
-
3
V hrnci s vroucí osolenou vodou uvaříme špagety podle návodu. Uvaříme je al dente - na skus, scedíme je a dáme do mísy, pokapeme chilli olejem, promícháme a uchováme je teplé.
-
4
Podušenou zeleninu vyklopíme i s omastkem a zbylou šťávou ke špagetám, přimícháme bylinky, posypeme nastrouhaným sýrem a hned servírujeme.