Těstoviny s hřiby a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 100 g Olej slunečnicový
  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 g Těstoviny Farfalle
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 1 ks Cibule lahůdková
  • 2 ks Rajčata
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 669 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 431.1 mg
  • Vláknina 5839 mg
  • Vitamín A 5839 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 18.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté hříbky nakrájíme na plátky. Lahůdkovou cibuli a stroužek česneku očistíme, drobně ho pokrájíme, cibuli nakrájíme na kroužky. Rajčata vložíme na 30 sekund do vroucí vody, pak je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.

  • 2

    Mezitím do hrnce s vroucí osolenou vodou nasypeme těstoviny ve tvaru motýlků a uvaříme je na zkus (al dente). Vaříme 7 minut. Poté je scedíme, dáme do předehřáté mísy, pokapeme olejem a promícháme.

  • 3

    V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme plátky hříbků téměř dozlatova. Před dokončením hříbky osolíme, ochutíme pepřem, kmínem, přidáme cibulku s česnekem, rajčata a společně, za občasného promíchání, smažíme ještě asi 2-3 minuty, než cibulka změkne.

  • 4

    Houby s se všemi surovinami i s omastkem přidáme k teplým těstovinám, zamícháme, rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a hned teplé podáváme.

Komentáře k receptu