Zeleninový salát s mini Penne těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 841 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 52 g
- Sodík 1629 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 35.6 mg
- Draslík 4740.2 mg
- Vláknina 34716 mg
- Vitamín A 34716 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 306.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme do ní italské těstoviny mini Penne (ve tvaru trubek) a uvaříme je při mírné teplotě al dente. Vaříme 7 minut. Pak je scedíme, v sítu pod studenou vodou propláchneme a necháme vychladnout.
-
2
Omytou salátovou okurku a očištěnou lahůdkovou cibuli rozkrojíme podélně na poloviny, pak z okurky nakrájíme plátky, z cibule nudličky. Sušená konzervovaná rajčata necháme z oleje okapat, ten zachytíme do skleničky a pak je pokrájíme na proužky. Červenou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenké nudličky. Balkánský sýr rozkrájíme na malé kostičky přibližně 1.5x1.5cm velké. Vše dáme do mísy s těstovinami, promícháme, pokapeme olejem z rajčat a sezamovým olejem.
-
3
Salát vložíme do misek, ozdobíme výhonky řeřichy a podáváme.