Zapečená šunka s makaróny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Šunka od kosti
  • 200 g Špagety, Makarony
  • 80 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • 0.94 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 587 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1103 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 271.9 mg
  • Draslík 272.2 mg
  • Vláknina 3412.8 mg
  • Vitamín A 3412.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu vodu se solí, vložíme makaróny a vaříme podle návodu do měkka (přibližně 15 - 20 minut). Uvařené makaróny scedíme, promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat, poté je dáme do mísy.

  • 2

    Šunku od kosti nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpálíme máslo (2 lžíce) s olejem a šunku osmažíme do růžova. I s omastkem ji přidáme k makarónům, promícháme s nastrouhaným sýrem a směs vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli dvěma lžícemi másla. V misce vyšleháme smetanu s vejci, solí, pepřem a hořčicí, makaróny zalijeme.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 200°C - 220°C přibližně 25 minut do zlatova.

Komentáře k receptu