Zapečená šunka s makaróny
Suroviny
- 200 g Šunka od kosti
- 200 g Špagety, Makarony
- 80 g Sýr Eidam cihla 40%
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčice
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Olej sezamový
- 0.94 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1103 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 271.9 mg
- Draslík 272.2 mg
- Vláknina 3412.8 mg
- Vitamín A 3412.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu vodu se solí, vložíme makaróny a vaříme podle návodu do měkka (přibližně 15 - 20 minut). Uvařené makaróny scedíme, promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat, poté je dáme do mísy.
-
2
Šunku od kosti nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpálíme máslo (2 lžíce) s olejem a šunku osmažíme do růžova. I s omastkem ji přidáme k makarónům, promícháme s nastrouhaným sýrem a směs vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli dvěma lžícemi másla. V misce vyšleháme smetanu s vejci, solí, pepřem a hořčicí, makaróny zalijeme.
-
3
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C - 220°C přibližně 25 minut do zlatova.