Ragú po baloňsku pro alergiky
Suroviny
- 100 g Játra kuřecí
- 50 g Sýr sójový - Tofu
- 50 g Petržel - nať
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 55 g Šunka parmská
- 300 g Hovězí maso mleté
- 100 g Špagety
- 150 ml Víno bílé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 0.18 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Smetana sójová
- 2 polévková lžíce Pyré rajčatové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 7 g
- Sodík 458 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 132.8 mg
- Draslík 691.4 mg
- Vláknina 4858.5 mg
- Vitamín A 4858.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu vlijeme 1 lžíci olivového oleje. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Vhodíme ji na olej a 2 minuty smažíme dozlatova. Přidáme oloupaný a nadrobno nasekaný česnek a smažíme další 3 minuty. Osmaženou cibuli s česnekem vyjmeme z pánve a dáme stranou.
-
2
Zbytek oleje zahřejeme a vložíme na něj mleté hovězí maso. Promícháme, aby se nevytvořily z masa žmolky. Přidáme omytá a na kousky nakrájená kuřecí játra. Osmahneme a přidáme k masu cibuli s česnekem a na kousky nakrájenou šunku. Promícháme. Přilijeme víno, vložíme konzervovaná rajčata a rajčatové pyré. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a mletý muškátový oříšek.
-
3
Směs přivedeme k varu, promícháme a snížíme teplotu, aby jenom mírně probublávala. Necháme při mírné teplotě vařit 75 minut. Pak vmícháme sójovou smetanu a dusíme ještě 45 minut.
-
4
Podle návodu na obalu si uvaříme v osolené vodě špagety a vmícháme do teplých těstovin ragú. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a nastrouhaným veganským parmezánem.