Risone s karamelizovanými cibulemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Risone semolinové
  • 140 g Baby špenát
  • 180 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 10 g Sůl
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mascarpone
  • 4 ks Cibule
  • 4 l Voda pitná
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 806 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1692 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 105 g
  • Cholesterol 73 mg
  • Draslík 418.6 mg
  • Vláknina 5360 mg
  • Vitamín A 5360 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto a necháme krátce okapat.

  • 2

    Opláchneme špenát a jemně nasekáme. Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi necháme rozpustit máslo a přidáme olej. Přidáme cibuli, kterou necháme karamelizovat při mírné teplotě do hněda (zhruba 20 - 30 minut). Poté ji vyndáme a necháme okapat na kuchyňském papíru.

  • 3

    Do mascaropone nadrobíme plísňový sýr, přidáme okapanou cibuli a vymícháme do krému. Špenát spolu s krémem přidáme do těstovin a důkladně zamícháme. Přidáme sůl podle chuti a podáváme.

Komentáře k receptu