Risone s karamelizovanými cibulemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 806 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1692 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 105 g
- Cholesterol 73 mg
- Draslík 418.6 mg
- Vláknina 5360 mg
- Vitamín A 5360 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto a necháme krátce okapat.
-
2
Opláchneme špenát a jemně nasekáme. Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi necháme rozpustit máslo a přidáme olej. Přidáme cibuli, kterou necháme karamelizovat při mírné teplotě do hněda (zhruba 20 - 30 minut). Poté ji vyndáme a necháme okapat na kuchyňském papíru.
-
3
Do mascaropone nadrobíme plísňový sýr, přidáme okapanou cibuli a vymícháme do krému. Špenát spolu s krémem přidáme do těstovin a důkladně zamícháme. Přidáme sůl podle chuti a podáváme.