Vařené rigattoni s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 120 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 4 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 716.3 mg
- Vláknina 9844.5 mg
- Vitamín A 9844.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme z nich slupku a odstraníme semínka. Dužninu pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a česnek. Nasekáme česnek s cibulí nadrobno. Rozmarýn s tymiánem také nasekáme nadrobno.
-
2
V pánvi si zahřejeme olivový olej a vložíme na něj cibuli s česnekem. Přidáme nasekaný rozmarýn a tymián a kousky rajčat. Osolíme, opepříme a dusíme, dokud směs nezhoustne.
-
3
Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstoviny rigattoni. Hotové těstoviny promícháme s podušenými rajčaty a před podáváním posypeme nastrouhaným parmezánem.