Vařené rigattoni s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1 kg Rajčata
  • 0.04 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 120 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 716.3 mg
  • Vláknina 9844.5 mg
  • Vitamín A 9844.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme z nich slupku a odstraníme semínka. Dužninu pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a česnek. Nasekáme česnek s cibulí nadrobno. Rozmarýn s tymiánem také nasekáme nadrobno.

  • 2

    V pánvi si zahřejeme olivový olej a vložíme na něj cibuli s česnekem. Přidáme nasekaný rozmarýn a tymián a kousky rajčat. Osolíme, opepříme a dusíme, dokud směs nezhoustne.

  • 3

    Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstoviny rigattoni. Hotové těstoviny promícháme s podušenými rajčaty a před podáváním posypeme nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu