Polévka s těstovinami, hovězím masem a zeleninou
Suroviny
- 250 g Hovězí libové
- 240 g Nudle vaječné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Brokolice
- 1 ks Pórek
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 8 g
- Sodík 314 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 86.7 mg
- Draslík 949.4 mg
- Vláknina 14170.3 mg
- Vitamín A 14170.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.1 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme, jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou, nadrobno je pokrájíme. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka, brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky.
-
2
Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na tenké nudličky.
-
3
V misce smícháme prolisovaný česnek, nakrájené cibulky, sójovou omáčku a olej. Marinádu opepříme, osolíme, vložíme do ní nakrájené kousky masa, přikryjeme a uložíme na 30 minut do chladničky.
-
4
Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny. Uvařené těstoviny scedíme a odložíme, vodu nevyléváme.
-
5
Do vody po vaření těstovin vložíme maso i s marinádou, přidáme nakrájený pórek i brokolici, vaříme přibližně 10 minut na mírném ohni, až je zelenina křehká a maso změkne. Pak do hrnce přidáme těstoviny, chilli koření a vše vaříme ještě dalších 3 - 5 minut.
-
6
Polévku rozdělíme do servírovacích talířů nebo misek a podáváme.