Polévka s těstovinami, cizrnou a paprikou
Suroviny
- 160 g Těstoviny konzumní
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 1 kávová lžička Majoránka
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 13 dl Vývar drůbeží
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1379 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 348.2 mg
- Vláknina 11493.2 mg
- Vitamín A 11493.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme,papriky podélně rozkrojíme, odstraníme jádřince, omyjeme je studenou vodou a nakrájíme na kostičky.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo, přimícháme do něj majoránku, krátce osmažíme nakrájené cibulky a prolisovaný česnek. Přilijeme vývar, přisypeme cizrnu, opepříme, osolíme a necháme přikryté pokličkou přibližně 30 minut vařit. Potom do polévky přidáme nakrájené papriky a těstoviny, vše vaříme, dokud papriky a těstoviny nezměknou.
-
3
Uvařenou polévku rozdělíme do servírovacích talířů a podáváme. Vhodnou přílohou je pečivo.