Polévka s těstovinami, cizrnou a paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Těstoviny konzumní
  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 13 dl Vývar drůbeží
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 784 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1379 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 348.2 mg
  • Vláknina 11493.2 mg
  • Vitamín A 11493.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme,papriky podélně rozkrojíme, odstraníme jádřince, omyjeme je studenou vodou a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, přimícháme do něj majoránku, krátce osmažíme nakrájené cibulky a prolisovaný česnek. Přilijeme vývar, přisypeme cizrnu, opepříme, osolíme a necháme přikryté pokličkou přibližně 30 minut vařit. Potom do polévky přidáme nakrájené papriky a těstoviny, vše vaříme, dokud papriky a těstoviny nezměknou.

  • 3

    Uvařenou polévku rozdělíme do servírovacích talířů a podáváme. Vhodnou přílohou je pečivo.

Komentáře k receptu