Špagety s olivami a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 25 g Olivy černé
  • 25 g Olivy zelené
  • 400 g Špagety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 225.8 mg
  • Vláknina 4484.3 mg
  • Vitamín A 4484.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme, krájíme na tenké plátky. Rajčata pokrájíme na malé kousky. Chilli papričku rozřízneme, odstraníme z ní semínka, omyjeme ji studenou vodou a na jemno rozkrájíme. Olivy vypeckujeme a rozpůlíme. Bazalku i petrželku opláchneme studenou vodou a okapané na jemno nasekáme.

  • 2

    Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit špagety.

  • 3

    Ve větší pánvi rozehřejeme olej, v něm krátce osmažíme nakrájený česnek, cibuli a chilli papričku. Do pánve přidáme nakrájená rajčata a protlak, vše za občasného míchání 7 - 10 minut vaříme. Potom přimícháme olivy a omyté kapary, vše podle chuti opepříme a osolíme.

  • 4

    Uvařené špagety scedíme, smícháme se směsí v pánvi a přisypeme bylinky. Vše pak rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře k receptu