Bucatini se slávkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1242 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 95 mg
- Draslík 834.4 mg
- Vláknina 137 mg
- Vitamín A 137 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přivedeme k varu asi 4 litry osolené vody ve velkém hrnci. Vsypeme těstoviny a vaříme na skus podle návodu na obalu. Slijeme přes síto, necháme okapat a odložíme na teplé místo.
-
2
Během vaření těstovin očistíme slávky jedlé okartáčováním, otevřené mušle vyhodíme. Oloupeme česnek, prolisujeme a vhodíme na rozpálený olej v hrnci nebo pánvi. Necháme dusit půl minuty.
-
3
Přidáme mušle i víno do hrnce s česnekem, zakryjeme a zhruba 5 minut vaříme, dokud se mušle neotevřou. Poté je vyndáme a vyřadíme ty, které se neotevřely. Do šťávy ze slávek a vína přimícháme smetanu, nasekanou bazalku, přisolíme, opepříme dle chuti. Za občasného míchání vaříme 2 minuty. Bucatini rozdělíme na předehřáté talíře, zalijeme omáčkou s mušlemi a podáváme.