Bucatini se slávkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 5 g Sůl
  • 450 g Těstoviny Bucatini
  • 120 ml Víno bílé
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 1 kg Mušle slávky
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1242 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 834.4 mg
  • Vláknina 137 mg
  • Vitamín A 137 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přivedeme k varu asi 4 litry osolené vody ve velkém hrnci. Vsypeme těstoviny a vaříme na skus podle návodu na obalu. Slijeme přes síto, necháme okapat a odložíme na teplé místo.

  • 2

    Během vaření těstovin očistíme slávky jedlé okartáčováním, otevřené mušle vyhodíme. Oloupeme česnek, prolisujeme a vhodíme na rozpálený olej v hrnci nebo pánvi. Necháme dusit půl minuty.

  • 3

    Přidáme mušle i víno do hrnce s česnekem, zakryjeme a zhruba 5 minut vaříme, dokud se mušle neotevřou. Poté je vyndáme a vyřadíme ty, které se neotevřely. Do šťávy ze slávek a vína přimícháme smetanu, nasekanou bazalku, přisolíme, opepříme dle chuti. Za občasného míchání vaříme 2 minuty. Bucatini rozdělíme na předehřáté talíře, zalijeme omáčkou s mušlemi a podáváme.

Komentáře k receptu