Tagliatelle zapečené s bramborami, cibulí a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 725 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1323 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 97 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 608.2 mg
- Vláknina 13732.5 mg
- Vitamín A 13732.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory uvaříme ve slupce v 1 litru vody do poloměkka. Pak je oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
V 1 litru osolené vroucí vody uvaříme těstoviny al dente. Uvařené těstoviny slijeme a necháme okapat.
-
3
Cibule oloupeme a nakrájíme je na kolečka. Sýr nastrouháme.
-
4
V zapékací míse rozehřejeme olej a pak do ní postupně naskládáme vrstvy připravených brambor, cibule, těstovin a sýra. Každou vrstvu opepříme a osolíme. Horní vrstva je ze sýra. Vše na závěr zalijeme smetanou.
-
5
Mísu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů a zapékáme přibližně 25 minut, až má sýr zlatavou barvu.
-
6
Zapečené těstoviny s bramborami, cibulí a sýrem můžeme podávat jako hlavní jídlo, ale také jako přílohu k masům.