Tagliatelle zapečené s bramborami, cibulí a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 200 g Sýr Parmezán
  • 400 g Těstoviny Tagliatelle
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1323 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 608.2 mg
  • Vláknina 13732.5 mg
  • Vitamín A 13732.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory uvaříme ve slupce v 1 litru vody do poloměkka. Pak je oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    V 1 litru osolené vroucí vody uvaříme těstoviny al dente. Uvařené těstoviny slijeme a necháme okapat.

  • 3

    Cibule oloupeme a nakrájíme je na kolečka. Sýr nastrouháme.

  • 4

    V zapékací míse rozehřejeme olej a pak do ní postupně naskládáme vrstvy připravených brambor, cibule, těstovin a sýra. Každou vrstvu opepříme a osolíme. Horní vrstva je ze sýra. Vše na závěr zalijeme smetanou.

  • 5

    Mísu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů a zapékáme přibližně 25 minut, až má sýr zlatavou barvu.

  • 6

    Zapečené těstoviny s bramborami, cibulí a sýrem můžeme podávat jako hlavní jídlo, ale také jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu