Opékané nudle se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 96 g
- Sodík 366 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 84.9 mg
- Draslík 783.2 mg
- Vláknina 17807.5 mg
- Vitamín A 17807.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 131.2 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme z ní jádřinec, opláchneme ji studenou vodou a nakrájíme na proužky. Brokolici opláchneme vodou a rozebereme na růžičky.
-
2
V hrnci s vařící osolenou vodou (dvě lžíce vody si necháme stranou na později) uvaříme nudle. Měkké nudle propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
3
Ve větší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a krátce v něm osmažíme prolisovaný česnek. Pak přidáme ostatní připravenou zeleninu a za stálého míchání ji 2 až 3 minuty smažíme. Do pánve potom přilijeme vývar a sójovou omáčku, vše promícháme a vaříme 5 minut na mírném ohni.
-
4
V druhé pánvi rozehřejeme zbývající olej a smažíme v něm dozlatova nudle, které jsme postupně natočili na vidličku. Usmažené smotky nudlí odkládáme na papírovou utěrku, aby z nich okapal přebytečný olej.
-
5
Solamyl rozpustíme v 2 lžících vody, přilijeme ho do zeleninové směsi v pánvi a za stálého míchání vše vaříme, až směs zhoustne.
-
6
Usmažené nudle rozdělíme na servírovací talíře, přidáme k nim zeleninovou směs a podáváme.