Tagliatelle se žampiony a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 23 g
- Sodík 415 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 43.5 mg
- Draslík 728 mg
- Vláknina 4539.8 mg
- Vitamín A 4539.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s dostatečným množstvím osolené vody uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a dáme zpět do hrnce.
-
2
Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
-
3
V nízkém hrnci rozehřejeme máslo a 2 až 3 minuty na něm necháme opékat plátky žampiónů. Potom přilijeme 1,5 dl smetany, promícháme, přivedeme k varu a vaříme, dokud smetana nezačne houstnout. Hrnec odstavíme.
-
4
Těstoviny v hrnci přelijeme omáčkou s houbami, hrnec vrátíme zpět na oheň a přilijeme do něj zbývající smetanu. Přidáme nastrouhaný sýr, vše dochutíme pepřem a solí, důkladně promícháme a prohřejeme.
-
5
Těstoviny s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.