Penne s klobáskou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1055 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 57.5 mg
- Draslík 708.8 mg
- Vláknina 8915 mg
- Vitamín A 8915 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 136.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci přivedeme k varu zhruba 4 litry osolené vody, do které můžeme dát kapku olivového oleje. Vhodíme těstoviny a vaříme na skus dle návodu na obalu.
-
2
Během vaření těstovin očistíme brokolici, kterou rozdělíme na jednotlivé růžičky. Umyjeme ve studené vodě a vhodíme do vroucí, dostatečně osolené vody, kde brokolici krátce blanšírujeme, slijeme, rychle zchladíme a necháme okapat na sítu.
-
3
Oloupeme cibuli, nakrájíme na drobné kostičky a vhodíme na pánev s rozehřátým olejem. Po zesklovatění přidáme klobásku nakrájenou na kolečka a necháme spolu krátce opékat.
-
4
Uvařené těstoviny slijeme přes síto, necháme krátce vykapat a přidáme spolu s brokolicí na pánev s opečenou klobáskou a cibulí. Dle chutí osolíme a opepříme, opatrně promícháme a těsně před podáváním posypeme nastrouhaným ementálem.