Těstoviny s pestem a slaninou
Suroviny
- 300 g Anglická slanina
- 500 g Brambory
- 80 g Cibule
- 60 g Sýr Parmezán
- 20 g Sádlo škvařené
- 250 g Těstoviny Farfalle
- 90 g Pesto
- 200 g Hrášek mražený
- 350 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1067 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 71 g
- Sodík 1466 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 111.6 mg
- Draslík 842.5 mg
- Vláknina 10762.2 mg
- Vitamín A 10762.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na střední kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené scedíme, necháme okapat a držíme na teple. V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, nakonec vsypeme hrášek a dovaříme. Poté scedíme, necháme okapat a držíme na teple. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky.
-
2
Na pánvi na sádle vysmažíme slaninu, vyjmeme škvarky a na tuku osmažíme cibuli dozlatova. Poté vrátíme škvarky, vmícháme pesto, smetanu, sůl, pepř, zamícháme a prohřejeme.
-
3
V míse promícháme těstoviny s hráškem, bramborami, pestovou směsí a podáváme s drobně nasekanou bazalkou a nastrouhaným sýrem.