Těstoviny s marinovaným lilkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Lilek
  • 400 g Těstoviny Linguine
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 1.5 dl Vývar zeleninový
  • 1.5 dl Ocet bílý vinný
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 0.7 mg
  • Draslík 442 mg
  • Vláknina 11916.9 mg
  • Vitamín A 11916.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřince, omyjeme ji a nakrájíme nadrobno. Lilek nakrájíme na tenká kolečka. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je a nasekáme nadrobno.

  • 2

    V nízkém hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, smíchaný s balsamicovým i vinným octem. Přilijeme 2 lžíce oleje, přidáme oregano a nakrájený lilek, vše krátce provaříme a hrnec odstavíme.

  • 3

    V míse smícháme na marinádu 2 lžíce oleje, prolisovaný česnek, nakrájené mandle, kousky papriky a limetkovou šťávu, vše dochutíme pepřem a solí.

  • 4

    Lilek vyjmeme z vývaru, necháme okapat a potom promícháme s připravenou marinádou. Necháme alespoň 10 hodin v chladničce marinovat.

  • 5

    Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou. Uvařené těstoviny slijeme, promícháme se zbývajícím olejem a rozdělíme na servírovací talíře. Na ně pak rozložíme plátky marinovaného lilku a podáváme.

Komentáře k receptu