Těstoviny s marinovaným lilkem
Suroviny
- 450 g Lilek
- 400 g Těstoviny Linguine
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Oregano sušené
- 2 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 1.5 dl Vývar zeleninový
- 1.5 dl Ocet bílý vinný
- 2 polévková lžíce Mandle
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 20 g
- Sodík 413 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 0.7 mg
- Draslík 442 mg
- Vláknina 11916.9 mg
- Vitamín A 11916.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřince, omyjeme ji a nakrájíme nadrobno. Lilek nakrájíme na tenká kolečka. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je a nasekáme nadrobno.
-
2
V nízkém hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, smíchaný s balsamicovým i vinným octem. Přilijeme 2 lžíce oleje, přidáme oregano a nakrájený lilek, vše krátce provaříme a hrnec odstavíme.
-
3
V míse smícháme na marinádu 2 lžíce oleje, prolisovaný česnek, nakrájené mandle, kousky papriky a limetkovou šťávu, vše dochutíme pepřem a solí.
-
4
Lilek vyjmeme z vývaru, necháme okapat a potom promícháme s připravenou marinádou. Necháme alespoň 10 hodin v chladničce marinovat.
-
5
Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou. Uvařené těstoviny slijeme, promícháme se zbývajícím olejem a rozdělíme na servírovací talíře. Na ně pak rozložíme plátky marinovaného lilku a podáváme.