Těstoviny s omáčkou ze smetany a parmezánu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 22 g
- Sodík 605 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 44.5 mg
- Draslík 33.7 mg
- Vláknina 5755.3 mg
- Vitamín A 5755.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýr najemno nastrouháme. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
-
2
V nízkém hrnci ohřejeme 1,5 dl smetany, vmícháme do ní máslo a přivedeme ji k varu. Pak smetanu na mírném ohni za stálého míchání vaříme, až zhoustne.
-
3
V hrnci s dostatečným množstvím osolené vody vaříme přibližně 5 minut těstoviny, pak je scedíme, necháme okapat a dáme zpět do hrnce. Přimícháme k nim smetanovou omáčku, pak přidáme zbývající smetanu, většinu nastrouhaného sýra, dochutíme pepřem a solí a vše za stálého míchání vaříme, až jsou těstoviny měkké.
-
4
Těstoviny s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbylým sýrem a petrželkou a podáváme.