Těstoviny s olivami a rajčaty
Suroviny
- 250 g Těstoviny penne
- 1 kávová lžička Sůl
- 8 ks Olivy černé
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 16 ks Rajčata Cherry
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 500 l Voda pitná
- 1.25 dl Víno bílé
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 41 g
- Sodík 7812 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 16.1 mg
- Draslík 428.9 mg
- Vláknina 23835.2 mg
- Vitamín A 23835.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny.
-
2
papriky podélně rozkrojíme, zbavíme je jádřinců, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na nudličky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Rajčata opláchneme vodou a nakrájíme na čtvrtky. Olivy rozpůlíme.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej s máslem a krátce v něm opečeme prolisovaný česnek. Pak přidáme nudličky paprik a 4 minuty je opékáme. Potom do pánve přimícháme nakrájená rajčata a olivy, přilijeme víno a vše přibližně 5 minut vaříme. Směs dochutíme pepřem a solí.
-
4
Uvařené těstoviny slijeme, necháme je krátce okapat a dáme do mísy, kde je promícháme se směsí z pánve. Vše pak rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a jemně nasekanou petrželkou a podáváme.