Špagety s česnekem a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 50 g Olivy černé
  • 200 g Ančovičky konzervované
  • 6 g Máta
  • 500 g Špagety
  • 90 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 820 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1966 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 42.5 mg
  • Draslík 311.9 mg
  • Vláknina 1065.2 mg
  • Vitamín A 1065.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Mátu a petržel opláchneme a nasekáme najemno. Olivy nakrájíme na hrubší kousky.

  • 2

    Olej rozpálíme a osmažíme na něm do zezlátnutí česnek. Přidáme rozdrcené ančovičky. Smažíme 5 minut.

  • 3

    Poté odstavíme a vmícháme mátu a petrželku.

  • 4

    Špagety uvaříme a smícháme s omáčkou. Osolíme a opepříme, přimícháme kapary a olivy.

Komentáře k receptu