Teplý salát z těstovinových mušliček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 125 g Rajčata
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 175 g Těstoviny Conchiglie
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Avokádo
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 837 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 963.5 mg
  • Vláknina 25891.5 mg
  • Vitamín A 25891.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.2 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme dresink. Metličkou dobře ušleháme olivový olej s bílým vinným octem, medem a dijonskou hořčicí.

  • 2

    Mladé fazolové lusky zbavené stopek a špiček překrájíme na poloviny, podle návodu na obalu uvaříme těstovinové mušle. Když začínají měknout, přidáme k nim zelené fazolky a vaříme ještě 2 minuty. Uvařené těstoviny s fazolkami pak slijeme a dáme okapat.

  • 3

    Mezitím na kolečka nakrájíme jarní cibulky, zelenou papriku zbavenou stopky a semen nadrobno nasekáme, podélně rozpůlíme cherry rajčata a velké oloupané avokádo zbavíme pecky a nakrájíme na kousky.

  • 4

    Okapané těstoviny s fazolkami vsypeme do mísy, přidáme cibulky, zelenou papriku a cherry rajčata, avokádo, sůl a mletý pepř. Salátovou směs zalijeme dresinkem a dobře promícháme.

  • 5

    Hotový salát rozdělíme na talíře a servírujeme ho ozdobený bazalkovými lístky.

Komentáře k receptu