Teplý salát z těstovinových mušliček
Suroviny
- 125 g Rajčata
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 175 g Těstoviny Conchiglie
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 ks Avokádo
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 26 g
- Sodík 837 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 963.5 mg
- Vláknina 25891.5 mg
- Vitamín A 25891.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.2 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme dresink. Metličkou dobře ušleháme olivový olej s bílým vinným octem, medem a dijonskou hořčicí.
-
2
Mladé fazolové lusky zbavené stopek a špiček překrájíme na poloviny, podle návodu na obalu uvaříme těstovinové mušle. Když začínají měknout, přidáme k nim zelené fazolky a vaříme ještě 2 minuty. Uvařené těstoviny s fazolkami pak slijeme a dáme okapat.
-
3
Mezitím na kolečka nakrájíme jarní cibulky, zelenou papriku zbavenou stopky a semen nadrobno nasekáme, podélně rozpůlíme cherry rajčata a velké oloupané avokádo zbavíme pecky a nakrájíme na kousky.
-
4
Okapané těstoviny s fazolkami vsypeme do mísy, přidáme cibulky, zelenou papriku a cherry rajčata, avokádo, sůl a mletý pepř. Salátovou směs zalijeme dresinkem a dobře promícháme.
-
5
Hotový salát rozdělíme na talíře a servírujeme ho ozdobený bazalkovými lístky.