Teplý těstovinový salát s kuřecím masem a bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 893 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 46 g
- Sodík 595 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 94.9 mg
- Draslík 71.2 mg
- Vláknina 8705 mg
- Vitamín A 8705 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podle návodu uvaříme v osolené vodě těstoviny, uvařené je přes cedník slijeme, propláchneme studenou vodou a odložíme.
-
2
Mezitím na malé kousky nakrájíme vařené kuřecí maso, nasekáme pažitku a čerstvý tymián a nahrubo nastrouháme sýr parmezán. Dále z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
-
3
V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme citrónovou šťávu a kůru. Přilijeme šlehačku, osolíme, zamícháme a přimícháme lžíci pažitky, tymián, těstoviny a kuřecí maso. Za občasného míchání necháme směs prohřát, pak ji rozdělíme na talíře.
-
4
Salát servírujeme posypaný strouhaným parmezánem a sekanou pažitkou.