Teplý těstovinový salát s kuřecím masem a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 350 g Těstoviny Fusilli
  • 450 g Kuřecí maso vařené
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 893 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 595 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 94.9 mg
  • Draslík 71.2 mg
  • Vláknina 8705 mg
  • Vitamín A 8705 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podle návodu uvaříme v osolené vodě těstoviny, uvařené je přes cedník slijeme, propláchneme studenou vodou a odložíme.

  • 2

    Mezitím na malé kousky nakrájíme vařené kuřecí maso, nasekáme pažitku a čerstvý tymián a nahrubo nastrouháme sýr parmezán. Dále z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

  • 3

    V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme citrónovou šťávu a kůru. Přilijeme šlehačku, osolíme, zamícháme a přimícháme lžíci pažitky, tymián, těstoviny a kuřecí maso. Za občasného míchání necháme směs prohřát, pak ji rozdělíme na talíře.

  • 4

    Salát servírujeme posypaný strouhaným parmezánem a sekanou pažitkou.

Komentáře k receptu