Těstoviny s gorgonzolovou omáčkou a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1257 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 50.5 mg
- Draslík 153.8 mg
- Vláknina 5620 mg
- Vitamín A 5620 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyloupané vlašské ořechy dáme na plech a vložíme je do trouby předehřáté na 180 stupňů a necháme péct asi 5 minut, dokud nebudou ořechy lehce orestované. Poté vyndáme a necháme zchladit.
-
2
Ve velkém hrnci přivedeme k varu solenou vodu a uvaříme těstoviny podle návodu na skus. Po uvaření slijeme přes síto, necháme okapat a vrátíme do hrnce a dáme na místo, kde nevychladnou.
-
3
Při přípravě omáčky nejprve pomalu rozpustíme máslo. Mezitím si nakrájíme gorgonzolu, můžeme i rozlámat. Smícháme se smetanou a hráškem, dáme na rozpuštěné máslo a pomalu za stálého míchání zahříváme omáčku až do zhoustnutí. Dle chuti přidáme opatrně sůl (pozor na přesolení, gorgonzola je poměrně slaná) a pepř.
-
4
Uvařené těstoviny promícháme s teplou omáčkou a vychlazenými ořechy.
-
5
Podáváme na předehřátých talířích.