Zapečené tagliatelle s ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 600 g Sýr Ricotta
  • 500 g Tagliatelle
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1003 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 677 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 110.7 mg
  • Draslík 171.9 mg
  • Vláknina 62.4 mg
  • Vitamín A 62.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tagliatelle vložíme do vroucí osolené vody a vaříme na skus. Tagliatelle scedíme a necháme okapat. V misce promícháme ricottu s vroucí vodou, solí a muškátovým oříškem dohladka.

  • 2

    Do olejem vymazané zapékací mísy vrstvíme střídavě tagliatelle a sýrovou omáčku tak, aby navrchu byla omáčka. Směs posypeme parmezánem, poklademe lístky másla a zapékáme v předehřáté troubě zhruba 30 minut při teplotě 180 °C.

Komentáře k receptu