Ratatouille se špagetami
Suroviny
- 500 g Rajčata
- 40 g Sýr Parmezán
- 500 g Špagety
- 125 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Lilek
- 1 ks Paprika zelená
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 6 g
- Sodík 173 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 595.8 mg
- Vláknina 10022.2 mg
- Vitamín A 10022.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme ratatouille. Nahrubo nakrájíme oloupaná rajčata, na kostičky střední lilek, středně velké cukety, zelenou papriku zbavenou stopky a semen a na plátky velkou cibuli. Dále nasekáme čerstvou bazalku, umeleme pepř, prolisujeme česnek a nastrouháme sýr parmezán.
-
2
Do teflonové pánve dáme rajčata, lilek, cuketu, papriku, cibuli a česnek, přilijeme suché bílé víno a okořeníme bazalkou, pepřem, sušeným tymiánem a sušeným oreganem. Přikryjeme poklicí a za občasného míchání dusíme 30-45 minut.
-
3
Mezitím podle návodu uvaříme špagety, dáme je okapat a rozdělíme na talíře.
-
4
Špagety přelijeme zeleninovou směsí a servírujeme posypané strouhaným parmezánem.