Dušený kohout s těstovinami a ovčím sýrem
Suroviny
- 100 g Cibule
- 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 500 g Těstoviny Fusilli
- 200 g Passata (drcená rajčata)
- 50 g Pyré rajčatové
- 100 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Nové koření celé
- 3 stroužek Česnek
- 1.8 l Voda pitná
- 1.6 kg Kapoun
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1228 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 74 g
- Sodík 151 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 35.7 mg
- Vláknina 7226.6 mg
- Vitamín A 7226.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného mladého kohouta naporcujeme, opláchneme a osušíme. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Tvrdý ovčí sýr nastrouháme nahrubo.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme porce kohouta, osmažíme ze všech stran, zalijeme 1 litrem vody a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké. Poté k masu přidáme drcená rajčata, pyré, koření, sůl a zbylou vodu. Když se začne voda vařit, vmícháme těstoviny a vaříme, až jsou těstoviny měkké a voda zredukovaná.
-
3
Maso podáváme posypané strouhaným sýrem.