Špagety s bazalkovým pestem genovese
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 866 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 31 g
- Sodík 2079 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 5.4 mg
- Draslík 88.2 mg
- Vláknina 923 mg
- Vitamín A 923 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme „al dente“ asi 5 minut v osolené vodě se lžící olivového oleje.
-
2
Nastrouháme sýr parmezán i pecorino. Natrháme bazalkové lístky, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Dáme do kamenného hmoždíře, přidáme pár lžic panenského olivového oleje, větší část piniových oříšků a vše rozdrtíme. Přilijeme zbytek oleje, přidáme nastrouhané sýry a dále drtíme, dokud nám nevznikne pesto. To nalijeme do teplé pánve a na mírném ohni ho necháme pomalu rozpouštět. Jakmile začne trochu prskat, přilijeme vodu, ve které jsme vařili těstoviny (přibližně 10 ml na 1 porci) a promícháme. Nakonec smícháme s právě přecezenými špagetami. Podáváme posypané parmezánem a posypané zbytkem piniových oříšků.