Špagetový salát se zeleninou
Suroviny
- 100 g Rajčata
- 150 g Sýr Ementál (Primátor)
- 250 g Špagety
- 100 g Italské bylinky
- 125 ml Olej olivový
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1.5 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Ocet jablečný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 43 g
- Sodík 457 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 33.8 mg
- Draslík 181.3 mg
- Vláknina 1952.2 mg
- Vitamín A 1952.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme na skus ve vodě s polovinou dávky soli. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
-
2
Cherry rajčata otrháme ze stopky, omyjeme, rozkrojíme je napůl a nakrájíme na plátky. Omyjeme papriku, rozkrojíme, vyjmeme jádřinec a jadýrek se zbavíme opláchnutím pod tekoucí vodou. Papriku nakrájíme na nudličky. Ementál také nakrájíme na nudličky.
-
3
Očistíme a omyjeme celer, nakrájíme ho na kostičky.
-
4
V míse smícháme špagety se zeleninou. Olej a ovocný ocet smícháme s bylinkami, osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku.
-
5
Těstovinový salát přelijeme zálivkou, promícháme a necháme ještě 10 minut odležet. Těstovinový salát se zeleninou upravíme na misky a podáváme.