Tortellini zapečené s hříbky a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 300 g Těstoviny Tortellini
  • 800 g Hříbky čerstvé
  • 250 g Gouda
  • 250 ml Víno červené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná T 400
  • 7 polévková lžíce Olej bazalkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 794 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1173 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1317.5 mg
  • Vláknina 11966.8 mg
  • Vitamín A 11966.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme hříbky, případně hrubší nečistoty odstraníme vlhkou utěrkou, a rozkrájíme na silnější plátky. Oloupeme cibuli a česnek a obojí nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Připravíme si pánev, ve které rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme cibuli a česnek a osmahneme je dosklovita. K zelenině přimícháme drcené oregano, pokrájené hříbky a za občasného míchání dusíme další 3 minuty. Rajčata vyjmeme z konzervy, necháme okapat. Šťávu nevyléváme. Rajčata rozkrájíme na kostičky.

  • 3

    Hříbky na pánvi zaprášíme moukou, promícháme, osmahneme a za stálého míchání podléváme červeným vínem. Do omáčky přidáme rajčata a šťávu z rajčat, dochutíme solí a pepřem, dobře promícháme a vaříme dalších 10 minut.

  • 4

    Tortellini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a promícháme s 1 lžící oleje. Předehřejeme troubu na 200 ºC (horkovzdušnou troubu na 180 ºC). Goudu pomocí struhadla nahrubo nastrouháme.

  • 5

    Zapékací mísu vymažeme 1 lžící oleje a na dno vyložíme 1/2 těstovin. Na těstoviny nalijeme polovinu hříbkové omáčky a posypeme polovinou nastrouhaného sýra. Na sýr navrstvíme zbytek těstovin, přelijeme omáčkou, posypeme sýrem a nakonec vše pokapeme zbytkem oleje. Takto připravené těstoviny vložíme do střední části trouby a zapékáme zhruba 30 minut. Poté nákyp vyjmeme, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu