Farfalle s bílými fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 759 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 25 g
- Sodík 853 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 102 g
- Cholesterol 21392 mg
- Draslík 1402.9 mg
- Vláknina 27849.2 mg
- Vitamín A 27849.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Farfalle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.
-
2
V hrnci vaříme vodu, vložíme fazole, povaříme je asi 6 minut. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a oloupeme slupky. Pancettu nakrájíme na větší kostky, oloupeme česnek, prolisujeme. Rukolu opláchneme, osušíme a lístky otrháme na menší kousky. Sýr Feta rozdrobíme.
-
3
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme panchettu dokřupava ji opečeme, přidáme fazole, česnek, dochutíme solí a pepřem.
-
4
Uvařené těstoviny scedíme, přendáme do větší mísy, kde je smícháme s panchettou, Fetou a rukolou. Vše promícháme, upravíme na talíře a podáváme posypané nahrubo namletým pepřem.