Farfalle s bílými fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Fazole bílé
  • 300 g Těstoviny Farfalle
  • 200 g Sýr Feta
  • 150 g Pancetta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 hrst Rukola
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 759 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 853 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 21392 mg
  • Draslík 1402.9 mg
  • Vláknina 27849.2 mg
  • Vitamín A 27849.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Farfalle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.

  • 2

    V hrnci vaříme vodu, vložíme fazole, povaříme je asi 6 minut. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a oloupeme slupky. Pancettu nakrájíme na větší kostky, oloupeme česnek, prolisujeme. Rukolu opláchneme, osušíme a lístky otrháme na menší kousky. Sýr Feta rozdrobíme.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme panchettu dokřupava ji opečeme, přidáme fazole, česnek, dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Uvařené těstoviny scedíme, přendáme do větší mísy, kde je smícháme s panchettou, Fetou a rukolou. Vše promícháme, upravíme na talíře a podáváme posypané nahrubo namletým pepřem.

Komentáře k receptu