Pappardelle se špenátovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 350 g Těstoviny Pappardelle
  • 500 g Špenát mražený
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 766 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 790 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 86.9 mg
  • Draslík 295.6 mg
  • Vláknina 11946 mg
  • Vitamín A 11946 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pappardelle uvaříme v dostatečném množství vroucí vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat.

  • 2

    Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Na pánvi rozpálíme máslo, cibuli na něm osmahneme do zesklovatění. K cibuli přidáme nerozmražený špenát a podusíme ho pod pokličkou na mírném ohni zhruba 10 minut. Průběžně mícháme.

  • 3

    Poté ke špenátu přidáme smetanu, bílé víno a polovinu Gorgonzoly, pomocí ručního mixéru vše rozmixujeme na pyré.

  • 4

    Omáčku dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, zbylý sýr pokrájíme na kostičky. Uvařené těstoviny upravíme na talíře, podáváme přelité omáčkou a posypané Gorgonzolou.

Komentáře k receptu