Hovězí roláda s nádivkou se špagetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 g Rajčata
  • 150 g Špagety
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 120 g Anglická slanina
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1.2 l Hovězí vývar základní
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 955 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 292.1 mg
  • Draslík 561.1 mg
  • Vláknina 3355.4 mg
  • Vitamín A 3355.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety vložíme do vroucí osolené vody, vaříme zhruba 15 minut, poté scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, rozpůlíme a pokrájíme na plátky, slaninu rozkrájíme na tenké plátky. Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a krájíme na kostičky.

  • 2

    Žampiony osmažíme na másle, vmícháme špagety, zalijeme rozšlehanými vejci, zamícháme a necháme vejce srazit. Směs dáme vychladnout.

  • 3

    Hovězí maso očistíme, nařízneme, rozklepeme na tenký plát, opepříme a osolíme. Poté ho poklademe plátky slaniny, rozložíme špagetovou nádivku, plát srolujeme a převážeme potravinářským provázkem.

  • 4

    Na oleji ve velkém kastrolu zpěníme cibuli, vmícháme rajčatový protlak, vložíme roládu, osmažíme ze všech stran. Podlijeme 700 ml vývaru a v předehřáté troubě pod poklicí dusíme 70 minut. Během dušení maso obracíme, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Měkkou roládu vyjmeme, odstraníme provázek, nakrájíme na plátky a držíme v teple. Do výpeku vmícháme mouku, zarestujeme, rozšleháme se zbylým vývarem a na mírném plameni vaříme přibližně 15 minut. Poté omáčku přecedíme do čistého kastrolu, vmícháme rajčata, prohřejeme. Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu