Hovězí roláda s nádivkou se špagetami
Suroviny
- 300 g Žampiony čerstvé
- 25 g Mouka pšeničná hladká
- 300 g Rajčata
- 150 g Špagety
- 600 g Hovězí maso zadní
- 80 g Máslo čerstvé
- 120 g Anglická slanina
- 100 g Protlak rajčatový
- 80 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 5 ks Vejce slepičí
- 1.2 l Hovězí vývar základní
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 43 g
- Sodík 955 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 292.1 mg
- Draslík 561.1 mg
- Vláknina 3355.4 mg
- Vitamín A 3355.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety vložíme do vroucí osolené vody, vaříme zhruba 15 minut, poté scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, rozpůlíme a pokrájíme na plátky, slaninu rozkrájíme na tenké plátky. Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a krájíme na kostičky.
-
2
Žampiony osmažíme na másle, vmícháme špagety, zalijeme rozšlehanými vejci, zamícháme a necháme vejce srazit. Směs dáme vychladnout.
-
3
Hovězí maso očistíme, nařízneme, rozklepeme na tenký plát, opepříme a osolíme. Poté ho poklademe plátky slaniny, rozložíme špagetovou nádivku, plát srolujeme a převážeme potravinářským provázkem.
-
4
Na oleji ve velkém kastrolu zpěníme cibuli, vmícháme rajčatový protlak, vložíme roládu, osmažíme ze všech stran. Podlijeme 700 ml vývaru a v předehřáté troubě pod poklicí dusíme 70 minut. Během dušení maso obracíme, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Měkkou roládu vyjmeme, odstraníme provázek, nakrájíme na plátky a držíme v teple. Do výpeku vmícháme mouku, zarestujeme, rozšleháme se zbylým vývarem a na mírném plameni vaříme přibližně 15 minut. Poté omáčku přecedíme do čistého kastrolu, vmícháme rajčata, prohřejeme. Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.