Špagety s hlívou a Parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 29 g
- Sodík 542 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 36.8 mg
- Draslík 302.5 mg
- Vláknina 8649.8 mg
- Vitamín A 8649.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a necháme vařit. Přidáme špagety, důkladně povaříme a následně necháme okapat.
-
2
Houby pečlivě očistíme, klobouky pokrájíme na plátky a nohy na kolečka. Rozmarýn omyjeme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, ze stonků odstraníme jehličky, na jemno je rozkrájíme.
-
3
Ohřáté a okapané těstoviny zamícháme společně s rozmarýnem, máslem, 2 lžícemi osolené vody ze špaget, osolíme a opepříme.
-
4
Posypeme čerstvým Parmezánem, špagety řádně zamícháme a vyklopíme na talíře.
-
5
Špagety ozdobíme doměkka podušenými houbami, pokapeme olejem a podáváme.