Špagety s lososem a koprovo-citronovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 806 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 37 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 445.2 mg
- Draslík 338.9 mg
- Vláknina 2515.8 mg
- Vitamín A 2515.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.
-
2
Filety lososa omyjeme a osušíme. Lososa nakrájíme na menší obdélníčky. Kopr omyjeme, osušíme a nadrobno nakrájíme.
-
3
Omyjeme citron, osušíme a na jemném struhadle nastrouháme kůru. Z ostrouhaného citronu vymačkáme 1 lžíci citronové šťávy. Pomocí metličky v hrnci rozmícháme žloutky, citronovou kůru a šťávu, přidáme bílé víno, cukr, sůl a pepř. Vše na mírném ohni vyšleháme v hustší krém.
-
4
Nakrájíme na kostky dobře vychlazené máslo, které postupně vmícháme do omáčky. Poté přimícháme kopr a pokud je potřeba, omáčku dochutíme.
-
5
Uvařené špagety scedíme, ale nenecháme okapat, vložíme je zpět do hrnce a opatrně vmícháme kousky lososa. Lososa se špagetami opatrně mícháme a prohříváme asi 3 minuty. Špagety upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.