Fettuccine s uzeným lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Losos uzený
  • 35 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 375 g Těstoviny Fettuccine
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Hořčice v prášku
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 hrnek Pažitka
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 45.8 mg
  • Draslík 262.4 mg
  • Vláknina 6506.8 mg
  • Vitamín A 6506.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji nejprve velmi krátce orestujeme prolisovaný česnek. Přidáme smetanu, nasekanou pažitku, hořčici, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a za stálého míchání vaříme dokud omáčka nezhoustne. Vložíme na kousky nakrájeného lososa, dochutíme citronovou šťávou, promícháme a zvolna prohřejeme.

  • 2

    Mezitím uvaříme těstoviny ve vodě se špetkou soli al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.

  • 3

    Přelijeme omáčkou, promícháme a rozdělíme na talíře. Dozdobíme sušenými rajčaty, strouhaným parmazánem, pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu