Tagliatelle s anglickou slaninou
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 100 g Sýr Čedar
- 400 g Tagliatelle
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bazalka
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Libeček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 700 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 32 g
- Sodík 888 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 51.8 mg
- Draslík 153.8 mg
- Vláknina 1674.8 mg
- Vitamín A 1674.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vroucí vodě se lžičkou soli uvaříme podle návodu na obalu tagliatelle, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
-
2
Anglickou slaninu nakrájíme na proužky. Červenou cibuli a česnek očistíme, oloupeme a najemno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olivový olej a anglickou slaninu osmahneme, po pěti minutách přidáme cibuli s česnekem a ještě chvilku smažíme.
-
3
Podlijeme hovězím vývarem, přidáme najemno nasekanou pažitku, libeček, osolíme a opepříme. Povaříme asi 10 minut.
-
4
Bazalku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme, přimícháme do omáčky.
-
5
Tagliatelle servírujeme na připravené talíře, přelijeme omáčkou s anglickou slaninou a sypeme najemno nastrouhaným čedarem.