Špagety italské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Artyčoky
  • 125 g Olivy černé
  • 350 g Špagety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 4 ks Lilek
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 599 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1247.2 mg
  • Vláknina 34105.5 mg
  • Vitamín A 34105.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lžíci oleje rozehřejeme ve woku, přidáme pokrájenou cibuli, česnek, lilky a citronovou šťávu a smažíme, dokud mírně nezhnědnou. Přidáme propasírovaná rajčata, osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak a cukr. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 20 minut. Vmícháme půlky artyčoků a olivy a povaříme 5 minut.

  • 2

    Mírně osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme špagety a necháme 10 minut vařit, poté scedíme, necháme okapat, přidáme zbylý olivový olej.

  • 3

    Špagety dáme na servírovací mísu a zalijeme zeleninovou omáčkou.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu