Špagety italské
Suroviny
- 400 g Artyčoky
- 125 g Olivy černé
- 350 g Špagety
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Cukr moučkový
- 4 ks Lilek
- 6 ks Rajčata
- 1 ks Cibule červená
- 2 stroužek Česnek
- 2.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 12 g
- Sodík 599 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1247.2 mg
- Vláknina 34105.5 mg
- Vitamín A 34105.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lžíci oleje rozehřejeme ve woku, přidáme pokrájenou cibuli, česnek, lilky a citronovou šťávu a smažíme, dokud mírně nezhnědnou. Přidáme propasírovaná rajčata, osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak a cukr. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 20 minut. Vmícháme půlky artyčoků a olivy a povaříme 5 minut.
-
2
Mírně osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme špagety a necháme 10 minut vařit, poté scedíme, necháme okapat, přidáme zbylý olivový olej.
-
3
Špagety dáme na servírovací mísu a zalijeme zeleninovou omáčkou.
-
4
Ihned podáváme.